Това прогнозира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Според него

...
Това прогнозира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Според него
Коментари Харесай

Свински грип носи епидемия във Варна до две-три седмици


Това предвижда основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Според него образователните занятия би трябвало да се прекратят преди да се е стигнало до това 30% от учениците да са заболели.

" Разбирането, че вирусите се въздействат доста от времето не е напълно правилно. От климата се въздейства положението на нашия организъм и оттова са тези промени в заболяемостта. Истината е, че вирусите обичат студа. Грипът си е заразно заболяване. Топло или студено, той се популяризира “, съобщи той.

Тази година грипове от типа H1N1, прочут като свински грип, и H3N2 са главните причинители на зараза. Симптомите са същите, както всяка година – изнемощялост, висока температура, кашлица, главоболие. Процентът на затрудненията от грипа е невисок към 1%, сподели още доктор Кунчев.

Той добави, че е доста значимо да се разбере, че антибиотикът не лекува вирусни инфекции и не би трябвало да се самолекуваме с него.

" Студът е офанзива и за хората с кардиологични проблеми. Имаме голям прилив на пациенти в студените дни. Освен това по време на празниците нарушаваме диетата си. Това също води до затруднения “, съобщи доктор Анна Николаева от отделението по кардиология в болница " Света Анна “.

Тя добави, че в случай че почувстваме болежка в сърцето или стягане, би трябвало незабавно да потърсим лекарска помощ. Според нея възрастните хора не трябва да излизат в най-студените сутрешни часове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР